Labo Noir Bone Broth Protein Effekt (25x30 gramm)

LN_BBProt_Effekt_25

Fahéjas ízű, kollagén peptidekben gazdag, csontleves-alapú fehérjepor ceyloni fahéjjal, kurkumával és gyömbérrel.

Bővebb leírás

11 900 Ft‎ (15 867 Ft‎ / kg) (bruttó)

Adatlap

Mennyiségi egységkg
Mennyiség0.75

Egyéb infó

Labo Noir Bone Broth Protein Effekt (25x30 gramm)

Fahéjas ízű, kollagén peptidekben gazdag, csontleves-alapú fehérjepor ceyloni fahéjjal, kurkumával és gyömbérrel.

Nettó tömeg: 750 gramm - 25 darab 30 grammos tasak. Fehérjetartalom adagonként: 23 gramm. Ebből kollagén peptid: 19 gramm (I-es, II-es és III-as típusú).

Felhasználási javaslat: egy tasak tartalmát keverd el 200-250 ml szobahőmérsékletű vagy melegebb kókusztejben, esetleg más folyadékban. Használj shakert vagy turmixot! Várj 1-2 percet, majd egy újabb gyors keverés után fogyaszhatod. Kellemes, lágy, fahéjas ízű alapanyagként alkalmazva bátran kísérletezhetsz vele shake, turmix vagy desszert összetevőjeként!

A friss, húsos marhacsontokból készült alaplevet porítottuk, majd egy csipetnyi ceyloni fahéjjal, kurkumával és gyömbérrel alkottunk páratlan ízt. Akár hidegen, akár melegen fogyasztva kiváló fehérjeforrás, mely mind az esszenciális, mind a kollagénspecifikus aminosavakban gazdag. Nem tartalmaz tejfehérjéket, glutént, szóját és hüvelyeseket, valamint olyan édesítőket, mint a szukralóz, az aceszulfám-K és a sztevia. Egy kanál kókuszzsírral vagy MCT olajjal kiegészítve remek választás a PALEO és a KETOGÉN táplálkozásban is.

A fehérjék szerepe az emberi szervezetben

A fehérjék az élő szervezetben előforduló nagy molekulatömegű anyagok, amelyek aminosavakból épülnek fel. Egy-egy fehérjemolekula néhány száz, akár néhány ezer aminosavból épül fel. A fehérjék szerkezetét az aminosavak kapcsolódási sorrendje, biokémiai sajátosságait pedig a fehérjemolekula alakja határozza meg. A fehérjék fontos biológiai szerepét jellemzi, hogy minden sejtben lejátszódó folyamatban részt vesznek. Számos fehérje valamilyen biokémiai folyamat katalizátoraként segíti elő a sejt életben maradását. A fehérjék rendelkezhetnek stabilizáló, szerkezeti funkcióval, mint például a sejt alakjának kialakítása, sejten belüli transzportfolyamatok lebonyolítása vagy a mozgatás, míg vannak fehérjék, melyek a sejt és környezete közötti információáramlás megvalósítása révén teszik lehetővé, hogy a sejt érzékelni és reagálni tudjon a külvilág ingereire. A hormonok egy része szintén fehérjetermészetű vegyület - pl. inzulin, növekedési hormon stb. Az immunrendszer specifikus működése szintén a fehérjék sokféleségén alapul, hiszen a legtöbb antigén-természetű anyag fehérje, valamint az őket semlegesítő antitestek is fehérjék. A szervezet fehérjéi aminosavakból épülnek fel. A fehérjeszintézishez 20 féle aminosav szükséges. Ebből 9 a felnőtt szervezet által nem előállítható, úgynevezett esszenciális aminosav. Forrásai a teljes értékű, komplett fehérjék, melyeket alapvetően az állati fehérjékkel tudunk a szervezetünkbe juttatni. A növényi fehérjék aminosav-összetételük és bizonyos fehérjéik speciális működése nyomán – pl. fehérjebontást gátló enzimek a gabonafélékben - nem teljes értékű fehérjék. A nem esszenciális aminosavakat szervezetünk képes előállítani az élelmiszerekkel elfogyasztott fehérjékből származó aminosavak átalakítása révén. Fehérjeszintézis zavartalan menete szempontjából fontos, hogy a táplálék fehérjéi az aminosavakat milyen mennyiségben és arányban tartalmazzák. Az egészséges fehérjeforgalom megállapítására a nitrogén-egyensúly mérése szolgál. A táplálékokkal felvett, és a széklettel, vizelettel távozó fehérjék nitrogéntartalmából következtetni lehet a test fehérjetartalmának változására. Ez az egyensúly a bevitt tápláléktól függ. Ha a bevitt energia mennyisége elégtelen, akkor hiába optimális a fehérjetartalom, a fehérjeszintézis energia hiányában zavart szenved. Aminosav-anyagcserezavar pedig akkor jelentkezik, ha a táplálék energiatartalma megfelelő, de az étrend fehérjetartalma elégtelen. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint a javasolt napi fehérjebevitel egészséges felnőttek számára kiegyensúlyozott táplálkozás esetén 0,8 gramm/testtömegkilogramm. Ez az ajánlás nem elegendő csecsemők, gyermekek, serdülők, idősek, terhes nők és betegek számára. A gyermekek fehérjeszükséglete például sokkal nagyobb, mint a felnőtteké, mert testi és szellemi fejlődésük során több fehérjét használnak fel és kevesebb nitrogént ürítenek. Idősebb korban pedig a felszívódás romlása miatt nő meg a fehérjeigény. A terhesség általában +10%, a szoptatás +20% extra fehérjebevitelt igényel. Fehérjehiány esetén lecsökken a sejtek tömege, a folyadékok a sejtek közötti térbe kerülnek, ödéma jelentkezik a lábon, az arcon, zavart szenvedhet a vérképzés, a hormontermelés, csökkenhet az immunrendszer védekező képessége, a fizikai teljesítőképesség, romlik az emésztés és a felszívódás. Erős szellemi vagy fizikai aktivitás, sport esetén – utóbbi esetben főként akkor, ha az izomtömeg növelése a cél – megnő a szervezet számára szükséges fehérje mennyisége. Ilyenkor akár 1,5-2,5 gramm/testömegkilogramm fehérje folyamatos, napi bevitele is felmerülhet, természetesen megfelelő mennyiségű egyéb makro- és mikrotápanyag mellett (zsírok, szénhidrátok, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek). Az összes izom fehérjefonalakat tartalmaz, melyek működése lehetővé teszi a sejtek megrövidülését, összehúzódását. A harántcsíkolt izmok, a simaizmok és a szívizom fehérjeláncai egymás közé csúszva hozzák létre az izom-összehúzódást. Mivel az izomszövet nem csupán a vázizmok harántcsíkolt izmait és a szívizmot építi fel, hanem simaizom formájában többek között az erek falában és a bélfalban is jelen van, ezért szinte az összes szerv felépítésében szerepet játszik. Ennek kapcsán kerülnek fókuszba a kollagén típusú fehérjék.

A kollagén peptidek szerepe, működése

A kollagén peptidek kis méretű, bioaktív molekulák, melyeket hidrolizálással, vagy az egyes kollagén szálak és peptidek közötti molekuláris kötések lebontásával hoznak létre. A kollagén peptidek a kollagén hideg folyadékban is oldódó, könnyen emészthető és nagyon bioaktív formája. A hidrolizált kollagén peptidek felszívódási képessége messze 90% fölötti, szemben az elfogyasztott élelmiszereink 25-27% körüli eredményével. A szarvasmarha csontjaiban, izületeiben és ínszalagjaiban lévő fehérjék jelentős mennyiségű I, II. és III. típusú kollagént tartalmaznak, melyek a bőr, az inak, az ínszalagok, a csontok, a belső szervek, az íny, a szemek, a fogak, az erek és a köröm fő alkotóelemei. Az ezen alapanygokból kinyert kollagén peptidek jelentős mennyiségű glicin tartalmaznak, ami döntő fontosságú az egészséges DNS és RNS kialakításában. Jelentős mennyiségben tartalmaz prolint is, mely elősegíti az ízületi és kardiovaszkuláris egészséget. A kollagén peptidekről klinikai kutatások kimutatták, hogy bevitelük támogatja a kötőszövetek regenerálódását, az egészséges struktúrák fenntartását. A kötőszövetek - akárcsak az izmok - nagy szerepet játszanak a fizikai teljesítményben. Mégis, az izomzattal ellentétben a kötőszövetek állapotát, támogatását legtöbbször figyelmen kívül hagyjuk, pedig mára a felgyülemlett információk tükrében sok szakértő úgy tartja, a sportolók valójában olyan erősek és annyira terhelhetők, mint amilyen erős és terhelhető a kötőszövetük.

A kollagén és az edzés utáni regeneráció

A kollagén magas minőségű fehérje, mely felgyorsítja az izomzat, az ízületek, az inak és a szalagok regenerációjának sebességét. A tudósok kulcsfontosságú összetevőként azonosítják a kollagént, mely szerepet vállal a sérült ízületek, izmok és ínszalagok erejének és rugalmasságának visszanyerésében. Kutatásokban igazolódott, hogy a kötőszövet és az izmok kollagén szintézisének sebessége a sérülést követő első három hét során szignifikánsan magasabb volt kollagén peptidek bevitele esetén. Ezért a kollagén kiegészítés előnyös lehet az ízületek, az izmok és az ínszalagok megfelelő gyógyulása szempontjából. A kollagén peptidek fogyasztása az edzés utáni helyreállítási fázisban gyorsabb nitrogén egyensúlyt eredményez, ez segíthet a sérült izmok javításában, ezáltal javítva az anabolikus - növekedési - fázisban hatékonyabb izomhipertrófiát, azaz izomnövekedést.

A kollagén és az atlétikai teljesítmény

A kollagén alapú fehérjepor a magas aminosavtartalom miatt ideális edzés utáni kiegészítő. Jelentős mennyiségű glicint és arginint tartalmaz, amelyek kulcsfontosságúak a kreatin szintéziséhez. A kreatin szerepe megkerülhetetlen az erő-állóképességi sportokban, hisz egyik legfőbb feledata a vázizomzat számára nélkülözhetetlen energia biztosítása.

A kollagén szerepet játszhat a testsúlycsökkentésben

A kollagén típusú fehérjék bevitele segít a fogyásban azáltal, hogy jobban eltelítenek, mint a többi fehérjetípus. Egy klinikai vizsgálat szerint a kollagén 40%-kal jobban eltelít, mint ugyanolyan mennyiségű tejsavó-, kazein- vagy szójafehérje. Egy másik, elhízottak és a cukorbetegek körében készült tanulmány szerint a hidrolizált kollagén bevitelének hatására a jóllakottságért felelős hormonok felszabadultak a vérben, így a kollagén kiegészítést kapó személyek 20% -kal kevesebbet ettek a következő étkezésükkor, mint azok, akik más típusú fehérjét fogyasztottak.

A csont és az izület egysége és épsége

A kollagén által a szervezet erősebb csontokat épít és így csökken a csonttörések veszélye. A kollagén lebomlása miatt az öregedés során a csontszilárdságunk 50% -át veszítjük el. A tudományos vizsgálatok azt mutatják, hogy minél több kollagén van a csontjainkban, azok annál keményebbek, ezáltal csökken a törés kockázata. A kollagénnel való kiegészítés javítja a csontok erejét azáltal, hogy stimulálja az új csontsejt növekedését az elhasználódott vagy sérült csontsejtek helyettesítésével. Javítja a mobilitást és rugalmasságot. A kollagénnel való kiegészítés javíthatja a mozgékonyságot, például a térdizület regenerációjának támogatásával, így nő a teljes mobilitás a napi tevékenységek során.
Klinikai vizsgálatok azt mutatták, hogy a kollagén peptidek javítják a mobilitást és a rugalmasságot mind az arthritisben szenvedők esetén, mind a sportolóknál. A kollagén kiegészítés után az alanyok hosszabb időtartamú mozgásra voltak képesek, mint előtte. A 24 hetes klinikai vizsgálatban az izületi fájdalom potenciális javulását mutatták ki olyan sportolóknál, akiket kollagén hidrolizátummal kezeltek. A vizsgálat mérete és korlátai ellenére az eredmények azt mutatják, hogy a kollagén hidrolizátumot fogyasztó sportolók csökkenthetik a sportteljesítményre negatív hatással bíró paramétereket, így például fájdalmat.

Az arthritis, az ízületi fájdalmak, a merevség és a gyulladás

Több klinikai vizsgálat kimutatta, hogy a kollagénnel történő kiegészítés jelentősen csökkenti az izületi gyulladást, amely izületi fájdalmat, merevséget és gyulladást okoz. Egy kísérlet 70% -os pozitív válaszadási arányt mutatott a kollagénnel kiegészített betegek izületi fájdalma jelentős vagy észrevehető javulása miatt. Egy másik vizsgálatban a kollagén 25% -kal hatékonyabban csökkentette az osteoarthritis fájdalmát és merevségét más gyulladáscsökkentő szerekhez, a glükozaminhoz és kondroitin-szulfáthoz képest.

A kollagén és az izületek, szalagok épsége

A napi kollagén kiegészítés javítja az inak, izületek és ínszalagok erejét és méretét. Tanulmányok kimutatták, hogy a kollagén kiegészítés csökkenti az ín és a szalagok sérülésének arányát. Egy tanulmány szerint a kollagén peptidek napi bevitele az Achilles-ín struktúrájára nézve szignifikáns eredményt mutat abban, hogy megnövekedett a kollagénrostok átmérője, ami az ín nagyobb terhelhetőségét feltételezi.

A kollagén fontos szereplője az emésztőrendszeri folyamatoknak

A kollagén kritikus fontosságú az emésztőrendszer megfelelő működése szempontjából. Fontos szerepet játszik a bélhámsejtek bizonyos elváltozásainak rendbetételében. A megfelelő bélrendszeri regeneráció megfelelő mennyiségű kollagén utánpótlást igényel, így nem meglepő, hogy vizsgálatok csökkent kollagénszintet igazoltak emésztőrendszeri egyensúlytalanságban szenvedő személyeknél. A kollagén egyik összetevője, a glutamin kulcsfontosságú szereplőnek tekinthető a gyulladásos folyamatok megelőzésében a bélhámsejtek régiójában, mindemellett támogatja a regenerációs folyamatokat a ún. szivárgóbél-szindrómában.

Összetevők: hidrolizált szarvasmarha protein, dúsított inulin, glicin, napraforgó lecitin, ceyloni fahéj, kurkuma, gyömbér, parajdi só, őrölt feketebors.

  • Mesterséges hormonoktól, antibiotikumoktól mentes, európai nevelésű, szabadtartású szarvasmarhákból készült, 99.8%-os koncentrációjú, kollagén peptidekben gazdag fehérje
  • Friss húsos, porcos, inakat tartalmazó marhacsontokból, kizárólag természetes módon - technológiai segédanyagok nélkül - hő és nyomás alkalmazásával kinyert alapanyag;  a folyamat közben a nagy molekulaméretű fehérjék természetes módon építőelemekre, kollagén peptidekre bomlanak, ‘előemésztődnek’
  • A peptidek harmada egészen apró, mely gyorsabb felszívódást, könnyebb felhasználhatóságot biztosít a béltraktusban
  • Teljes értékű fehérje, mely az összes esszenciális és nem esszenciális aminosavat tartalmazza
  • Jelentős mennyiségű, a tej vagy növényi eredetű fehérjekészítményre nem jellemző, kollagénspecifikus aminosavat tartalmaz – pl. glicint, prolint, alanint – melyek a kutatások szerint kulcsfontosságú szerepet játszanak a kötőszövetek támogatásában
  • Magas hatóanyag-tartalmú összetevőkkel, ceyloni fahéjjal, kurkumával és gyömbérrel képzett ízvilág
  • Magas rosttartalommal – adagonként 5 gramm

Ami nincs benne:

  • Szukralóz és aceszulfám-K mentes, mivel egyre több kutatás szól ezen édesítőszerek szervezetre gyakorolt negatív hatásairól – pl. cukoranyagcsere zavar
  • Nem tartalmaz szteviát, mivel több kutatás igazolta, hogy hormonális hatású változásokat generálhat, pl. fogantatási problémákat okozhat
  • Allergénektől mentes: nem tartalmaz tejszármazékokat, szóját, olajos magvakat, gabonaféléket, glutént és egyéb allergéneket sem, így olyanok is fogyaszthatják, akiknek ezen anyagokkal kapcsolatos problémájuk van.

Vélemények

Egyelőre nincs vásárlói vélemény.

Írd meg véleményed

Labo Noir Bone Broth Protein Effekt (25x30 gramm)

Labo Noir Bone Broth Protein Effekt (25x30 gramm)

Fahéjas ízű, kollagén peptidekben gazdag, csontleves-alapú fehérjepor ceyloni fahéjjal, kurkumával és gyömbérrel.

Vásárlók, akik ezt a terméket megvettél:

30 hasonló termékek ugyanazon kategóriában: