Labo Noir Puree Protein (300 gramm) Nagyobb

Labo Noir Puree Protein (300 gramm)

5999860685036

Semleges ízű, kollagén peptidekben gazdag, csontleves-alapú fehérjepor.

Bővebb leírás

4 990 Ft‎ (16 633 Ft‎ / kg) (bruttó)

Adatlap

Mennyiségi egységkg
Mennyiség0.3

Egyéb infó

Labo Noir Puree Protein (300 gramm)

Semleges ízű, kollagén peptidekben gazdag, csontleves-alapú fehérjepor.

Natúr semleges ízű, kollagén peptidekben gazdag, csontleves-alapú fehérjepor. Nem tartalmaz tejszármazékot, szóját, gabonaféléket, olajos magvakat, glutént, cukrot, mesterséges édesítőket, sem adalékanyagokat.

Nettó tömeg: 300 gramm/20*15 gramm (ifjak esetén)

Fehérjetartalom adagonként: 11 gramm. Ebből kollagén peptid: 10 gramm (I-es, II-es és III-as típusú).

Felhasználási javaslat: két púpozott teáskanál port keverd el egy-két löttyintés kókusztejjel majd önts hozzá lehetőség szerint MELEG vizet.Használhatsz turmixot, minimixert, shakert vagy egyszerűen csak kiskanalat. A termék semleges íze miatt főzelékbe, sós ételekbe is keverhető.

Ajánlás: Minden korosztály számára kiváló funkcionális élelmiszer, komplex fehérjepótló készítmény.

Fontos megjegyezni, hogy gyermekek hozzátáplálásában abban az esetben alkalmazható, ha már változatosan étkeznek. Mivel a termék nem tartalmaz hozzáadott vitaminokat, ásványi anyagokat, így- mint ételeink sokasága- önmagában nem helyettesítik vagy válthatja ki a változatos és egészséges táplálkozást.

Leírás és Paraméterek

A friss, húsos marhacsontokból készült alaplevet porítottuk, nem ízesítettük, így egy kellemes semleges ízt kaptunk. Első sorban melegen fogyasztva ajánljuk ezt a kiváló fehérjeforrást. Gazdag tárháza az esszenciális és a kollagénspecifikus aminosavaknak. Nem tejalapú, nem tartalmaz glutént, szóját, hüvelyeseket. valamint olyan édesítőket, mint a szukralóz, az aceszulfám-K vagy a sztevia. Egy kanál kókuszzsírral vagy MCT olajjal kiegészítve remek választás esti és reggeli italok helyettesítésére, de semleges íze miatt akár sós ételekbe is keverhető.

Összetevők: hidrolizált szarvasmarha protein, dúsított inulin, glicin, parajdi só

  • Mesterséges hormonoktól, antibiotikumoktól mentes, európai nevelésű, szabadtartású szarvasmarhákból készült, 99.8%-os koncentrációjú, kollagén peptidekben gazdag fehérje
  • Friss húsos, porcos, inakat tartalmazó marhacsontokból, kizárólag természetes módon - technológiai segédanyagok nélkül - hő és nyomás alkalmazásával kinyert alapanyag; a folyamat közben a nagy molekulaméretű fehérjék természetes módon építőelemekre, kollagén peptidekre bomlanak, "előemésztődnek"
  • A peptidek harmada egészen apró, mely gyorsabb felszívódást, könnyebb felhasználhatóságot biztosít a béltraktusban
  • Teljes értékű fehérje, mely az összes esszenciális és nem esszenciális aminosavat tartalmazza
  • Jelentős mennyiségű, a tej vagy növényi eredetű fehérjekészítményre nem jellemző, kollagénspecifikus aminosavat tartalmaz – pl. glicint, prolint, alanint – melyek a kutatások szerint kulcsfontosságú szerepet játszanak a kötőszövetek támogatásában

Ami nincs benne:

  • Szukralóz és aceszulfám-K mentes, mivel egyre több kutatás szól ezen édesítőszerek szervezetre gyakorolt negatív hatásairól – pl. cukoranyagcsere zavar
  • Nem tartalmaz szteviát, mivel több kutatás igazolta, hogy hormonális hatású változásokat generálhat, pl. fogantatási problémákat okozhat
  • Nem tartalmaz tejszármazékokat, szóját, olajos magvakat, gabonaféléket, glutént, így olyanok is fogyaszthatják, akiknek ezen anyagokkal kapcsolatos problémájuk van

KUTATÁSOK A KOLLAGÉN PEPTIDEK KAPCSÁN

EMÉSZTÉS

A kollagén fogyasztásának legnagyobb előnye az emésztés kapcsán az, hogy segíti a kötőszövet struktúrális kialakítását, és így "szolgálja és védi" a gyomor-bélrendszer felszínét. Ma már tudjuk, hogy sok betegség visszavezethető az bélnyálkahártya sérülésére – áteresztő bél – és a kialakult gyulladásra vagy irritációra. A bélrendszer betegségei - beleértve a bél mikrobiológiai változásait is - lehetővé teszik emésztetlen részecskék véráramba való bejutását, ahol gyulladásos kaszkádot indíthatnak el. Mivel a kollagénben is megtalálható, speciális aminosavak építik fel azt a felszínt, mely a béltraktusban lévő szöveteket borítja, a kollagén bevitele segíthet a gasztrointesztinális tünetek és rendellenességek kezelésében, beleértve a szivárgó bél szindrómát, az IBS-t, a savas refluxot, a Crohn-betegséget és a fekélyes vastagbélgyulladást. (10)

ALVÁS

Az alvás számos fontos fiziológiai és kognitív funkcióval bír, amelyek különösen fontosak lehetnek az elit sportolók számára. A legújabb bizonyítékok, valamint az anekdotikus információk azt sugallják, hogy a sportolók gyakran tapasztalhatnak meg alacsonyabb minőségű és/vagy mennyiségű alvást. Az alváshiány jelentős hatással lehet az atlétikai teljesítményre, különösen a szubmaximális, hosszan tartó edzésre. A glicin, mint terápiás lehetőség az alvásminőség javítására egy merőben új és biztonságos megközelítése ennek a kérdésnek. Gátló neutranszmitterként működik a központi-idegrendszerben, ezáltal javítani képes az alvás minőségét. (11)

IZMOK

A kollagén bevitele fokozhatja az anyagcserét azáltal, hogy segíti az esszenciális tápanyagok átalakításában, így támogatja a sovány izomtömeg fenntartását. Az egyik specifikus aminosav, a glicin legfontosabb szerepe az izomszövet kialakulásának elősegítése azáltal, hogy az izomsejteket tápláló glükózt energiává alakítja. Mindemellett nem szabad elfeledkezni arról, hogy az izomtömeg megtartása kulcsfontosságú az életkor előrehaladtával is, mivel ez támogatja a stabil testtartást, fontos a csontok egészsége szempontjából is, és az izmok kulcsszerepet vállalnak a bevitt kalóriák és a tárolt zsírok elégetésében is.

A klinikai kutatások azt mutatják, hogy a kollagén peptidek fogyasztása az edzés utáni helyreállítási fázisban – összehasonlítva a tej, tejsavó alapú fehérjékkel - gyorsabb nitrogén egyensúlyt eredményez, amely segíthet a sérült izmok javításában, ezáltal javíthatja az anabolikus - növekedési - fázisban hatékonyabb izomhipertrófiát, azaz izomnövekedést. (8)

IZÜLETEK, INAK, CSONTOK

Kutatások kimutatták, hogy kollagén peptidek bevitele támogatja a csontok, a kötőszövetek épségét, az egészséges struktúrák fenntartását. A kötőszövetek - akárcsak az izmok - nagy szerepet játszanak a fizikai teljesítményben. Mégis, az izomzattal ellentétben a kötőszövetek állapotát, támogatását legtöbbször figyelmen kívül hagyjuk, pedig mára a felgyülemlett információk tükrében sok szakértő úgy tartja, a sportolók valójában olyan erősek és annyira terhelhetők, mint amilyen erős és terhelhető a kötőszövetük. (9)

BŐR, HAJ, KÖRMÖK

A kollagén fontos az egész test számára, ám a bőr számára különösen hasznos. A kollagén fehérjék a bőr, a haj és a körmök alapvető építőkövei. A kor előrehaladtával a szervezet kollagén termelése csökken. A látható eredmény: lazább bőr, több ránc és kevésbé rugalmas bőrszerkezet. Ha fokozzuk a kollagén bevitelét, az megemeli a szervezet kollagénszintjét, mely segíti a bőrsejtek megújulását és javítását, a bőrnek ragyogóbb megjelenést biztosít, enyhíti a ráncok mélységét, összességében simább, rugalmasabb bőrt eredményez.

A kollagén öregedésgátló tulajdonságait vizsgáló randomizált, kettős vak, placebo kontrollos vizsgálatok azt mutatták, hogy már egy 8 hetes, napi egyszeri 2.5-5 gramm kollagén peptid pótlás is fokozza a bőr rugalmasságát, nedvességtartalmát, csökkenti a transzepidermisz vízvesztését és a bőr érdességét. Talán nem túlzás azt állítani, hogy a kollagén az egyik legígéretesebb természetes bőrápoló megoldás a piacon.

Kimutatták, hogy alapvető kapcsolat van az extracelluláris mátrix és a szőrtüszőregeneráció között, ami arra enged következtetni, hogy a kollagén potenciális terápiás lehetőség lehet a hajhullás és más bőrbetegségek kezelésében is.

Vélemények

Egyelőre nincs vásárlói vélemény.

Írd meg véleményed

Labo Noir Puree Protein (300 gramm)

Labo Noir Puree Protein (300 gramm)

Semleges ízű, kollagén peptidekben gazdag, csontleves-alapú fehérjepor.

Vásárlók, akik ezt a terméket megvettél:

30 hasonló termékek ugyanazon kategóriában: