Wise Tree Naturals Ashwagandha Komplex (60 kapszula) Nagyobb

Wise Tree Naturals Ashwagandha Komplex (60 kapszula)

Stressztűrő képességet javító ashwagandha készítmény a teljes - biolóliailag aktív - B-vitamin sorral.

Bővebb leírás

6 480 Ft‎ (108 Ft‎ / kapszula) (bruttó)

Adatlap

Mennyiségi egységkapszula
Mennyiség60

Egyéb infó

Wise Tree Naturals Ashwagandha Komplex (60 kapszula)

Stressztűrő képességet javító ashwagandha készítmény a teljes - biolóliailag aktív - B-vitamin sorral.

A pihentető, mély alvás, nyugodt hétköznapokat eredményez! Nem emlékszel mikor volt utoljára pihentető az alvásod? Éjszakánként folyton felébredsz? Esetleg nehezen tudsz elaludni és csak forgolódsz az ágyban? Folyton zaklatottnak és idegesnek érzed magad?

Az ashwagandha komplex nemcsak az esti alvás kiemelt támogatója lehet, hanem a napközben minket érő stresszhatásokat is képes mérsékelni, így védve a hormon- és immunrendszer egészséges működését is. Az ashwagandha komplex használatával nemcsak az elalvás lehet pihentető, de a nyugodt közérzet napközben is biztosítható, így támogatva a stabil vércukor és kortizolszintet, amely extrém stressz esetén könnyen ingadozik.

Miben teljesen előremutató a WTN terméke?

A stressztűrő képesség javítása esetén a magnézium és a B-vitaminok pótlása kiemelten kezelendő, ezért nagyon fontosnak tartottuk, hogy az ashwagandha mellett ezzel is kiegészítsük a komplexet.

A magnézium biológiai szerepe megkérdőjelezhetetlen. Több száz anyagcsere folyamatban vesz részt. Hiánya enerváltságot, idegrendszeri zavarokat, izomgörcsöket, komoly szív és érrendszeri zavarokat, de hormonális problémákat is okozhat. Pótlása elengedhetetlen, főképp stresszes időszakban, mivel stressz hatására a magnézium szervezetből történő kiürülése fokozódik. De nemcsak a pótlása fontos a magnéziumnak, hanem az is, hogy azt milyen formában tesszük. A komplex, magnézium-biszglicinátot tartalmaz, amely hasznosulása kiemelkedő! A magnézium-biszglicinát forma választásakor glicin aminosavval is ellátjuk a szervezetet, melyből alapvetően is keveset fogyasztunk. A glicin aminosav gyulladáscsökkentő hatása mellett szuper idegrendszer támogató. Javíthatja a memóriát egyúttal csökkentheti a feszültséget, a belső szorongást. Egyes tanulmányok szerint máj és vesevédő hatással is rendelkezik a toxinokkal szemben.

A WTN Ashwagandha komplex különleges értéke abban is megmutatkozik, hogy aktív B-vitaminokat tartalmaz, így a szervezetnek nem kell a vitamin átalakítással foglalkoznia, ezért a B-vitaminok koenzim formában vannak jelen, de mit is jelent ez pontosan?

Egy vitamin neve mögött többféle molekula is állhat

A B12-vitamin esetén leggyakrabban cianokobalamin molekulaformát takarja, melyet a szervezet metil-kobalaminná alakít 4 lépésben, persze csak akkor, ha az átalakításhoz szükséges anyagok rendelkezésre állnak. Hiányuk esetén nem igazán tudja biológiai szerepét betölteni az adott pótolni kívánt B12-vitamin.

A B-vitaminok szerepe az idegrendszer működésében, az energiatermelő folyamatokban nélkülözhetetlenek. Stresszes időszakban fokozódik a szervezet igénye a B-vitaminokra. A mellékvesék hormontermelésének fontos elemei, mert a mellékvesék által termelt katekolaminok (pl. adrenalin), illetve kortizol megfelelő szintjének fenntartásához járulnak hozzá.

B-vitaminok pótlásáról napi szinten kell gondoskodni, főképp akkor, ha a szervezet fokozott terhelésnek van kitéve. A szervezet további tehermentesítését könnyen meg tudjuk tenni, ha a vitaminok pótlása mellett, arra különösen ügyelünk, hogy a már aktív koenzim formában lévő B-vitaminokat kapja meg a szervezet, így átalakításukkal már nem kell foglalkozni, ezért is tökéletes választás a WTN Ashwagandha komplex, amely a már említett B-vitaminokat koenzim formában tartalmazza.

Ráadásul a fitomátrix formulánál a B-vitaminokban gazdag citromhéj, guava és mangó gyümölcs, a szent bazsalikom kapnak helyet, hogy a vitaminok és a magnézium biológiai hasznosulását kiemelten erősítsék, így a krónikus stressz káros hatásait ellensúlyozzák, az egészséges stresszválaszt meghatározzák és a kiégéssel összefüggő állapot elkerülhető legyen!

A WTN Ashwagandha komplexben használt aktív vitaminok, illetve a rendszerint használt inaktív molekulaformák:

Vitamin - Inaktív vitaminforma - AKTÍV vitaminforma (WTN Ashwagandha komplex) - Megjegyzés

 • B1-vitamin - tiamin-hidroklorid - tiamin-pirofoszfát-klorid
 • B2-vitamin - riboflavin - riboflavin-5’ nátriumfoszfát
 • B3-vitamin - niacinamid - inozitol-hexanikotinát
 • B5-vitamin - kálcium-D-pantotenát - pantetin
 • B6-vitamin - piridoxin-hidroklorid - piridoxál-5’-foszfát
 • B9-vitamin - folsav - L-5-MTHF, glükózamin folát só - A folsav kifejezetten előnytelen molekulaforma, hazánkban az emberek többsége nem tudja biológiailag hatékony foláttá alakítani.
 • B12-vitamin - cianokobalamin - metil-kobalamin - A cianokobalamin kifejezetten káros molekulaforma. Szedése nem javasolt.

WTN Ashwagandha komplex összetevők: ashwagandha gyökérőrlet, magnézium-glicinát, zselatin (kapszula), guava kivonat, citromhéj kivonat, mangó kivonat, sétányrózsa kivonat, szent bazsalikom kivonat, rizskivonat, L-leucin (aminosav), magnézium-sztearát (növényi forrásból), tiamin-pirofoszfát-klorid, riboflavin-5' nátriumfoszfát, inozitol-hexanikotinát, pantetin, piridoxál-5'-foszfát, (6S)-5-metiltetrahidrofolát, metil-kobalamin.

Összetevők részletesen

1. táblázat Aktív komponensek koncentrációja (WTN Ashwagandha komplex).

Aktív összetevők 1 kapszulában NRV*%
Ashwagandha őrlet (Withania Somnifera) 300 mg -
B1-vitamin (tiamin-pirofoszfát-klorid) 2,5 mg 227%
B2-vitamin (riboflavin-5’ nátriumfoszfát) 2,5 mg 179%
B3-vitamin (inozitol-hexanikotinát) 2,5 mg 16%
B5-vitamin (pantetin) 2,5 mg 42%
B6-vitamin (piridoxál-5’-foszfát (P5P)) 2,5 mg 179%
B9-vitamin (L-5-MTHF, glükózamin folát só) 200 mcg 100%
B12-vitamin (metil-kobalamin) 100 mcg 4000%
WTN FitomátrixTM: guava gyümölcs (Psidium Guajava) kivonat, citromhéj (Citrus Limon) kivonat, mangó gyümölcs (Mangifera Indica) kivonat, sétányrózsa virág (Lantana Camara) kivonat, szent bazsalikom levél (Ocimum Sanctum) kivonat 159,4 mg  -
*Napi beviteli referencia érték %-a felnőttek esetében.

WTN Ashwagandha komplex használati javaslat:

 •  Ajánlott mennyiség: napi 1 kapszula javasolt az esti órákban. Érzékeny emésztőrendszer esetén étkezéssel vegyük be.

Figyelmeztetések:

 •  Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
 •  Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl.
 •  A készítményt tartsd gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen.

Vélemények

Egyelőre nincs vásárlói vélemény.

Írd meg véleményed

Wise Tree Naturals Ashwagandha Komplex (60 kapszula)

Wise Tree Naturals Ashwagandha Komplex (60 kapszula)

Stressztűrő képességet javító ashwagandha készítmény a teljes - biolóliailag aktív - B-vitamin sorral.

30 hasonló termékek ugyanazon kategóriában: