Vitaking Beta Carotene 25000 NE (100 gélkapszula) Nagyobb

Vitaking Beta Carotene 25000 NE (100 gélkapszula)

5999561251653

Az A vitamin elővitaminja a látás és a bőr védelmére.

Bővebb leírás

2 200 Ft‎ (22 Ft‎ / gélkapszula) (bruttó)

Adatlap

Mennyiségi egységgélkapszula
Mennyiség100

Egyéb infó

Vitaking Beta Carotene 25000 NE (100 gélkapszula)

Az A vitamin elővitaminja a látás és a bőr védelmére.

A béta-karotin az A-vitamin elővitaminja. Az egészséges szervezetünk képes ebből előállítani A-vitamint mégpedig pontosan annyit, amennyire szüksége van.

Béta-karotin, legfontosabb bőrvédő hatású vitamin

Az A-vitamin, illetve előanyaga, a béta-karotin a legfontosabb bőrvédő hatású vitamin. Serkenti a sejtek pigment-képződését, ezáltal elősegíti a bőr egyenletes barnulását, és nem utolsósorban meggátolja a napfény ultraibolya sugarainak károsító hatását. A természetben több, mint 600 karotinoid található, ám ebből a nyugati ember konyhájában talán csak 50 szerepel, és még ebből az ötvenből is csak 14 található a vérben, amely felszívódott az emésztés során. A legfőbb étkezési karotin a béta-karotin és az alfa-karotin (amelyek a sárgarépában találhatók), a lutein (a kelkáposztában, a brokkoliban és a spenótban), valamint a likopen (a paradicsomban). A béta-karotin a karotionidok nagyobb csoportjába tartozik, amely a legkülönfélébb gyümölcsökben és zöldségekben
megtalálható. Ez alapján az egészséges táplálkozással – melynek alapja a sok zöldség és gyümölcs fogyasztása – megfelelő mennyiséget juttatunk a szervezetünkbe, így nincs szükség különféle béta-karotin kiegészítő beszerzésére, hanem a napi táplálkozással már fel is tudjuk készíteni bőrünket a káros sugarakra. A béta-karotin az A-vitamin elővitaminja. Az egészséges szervezetünk képes ebből előállítani A-vitamint mégpedig pontosan annyit, amennyire szüksége van. Mielőtt elmegy nyaralni, szerezze be a saját béta-karotin adagját, mert kell egy-két hét, mire a védelem kialakul!

Miért fontos az A-vitamin?

  •  Az A-vitamin részt vesz megfelelő a normál vasanyagcserében.
  •  Az A-vitamin hozzájárul az immunrendszer, a bőr és a látás normál állapotának fenntartásához.
  •  Az A-vitamin szerepet játszik a sejtek differenciálódásában (elkülönülésében).

Pár szót a mértékegységekről: 1967 nyarán a WHO egyik hivatalnokának eszébe jutott, hogy túl egyszerű az addig használt nemzetközi egység (NE) használata a különböző A-vitamin formák mérésére és bevezette a retinol egység (RE) nevű mértékegységet, ami mára általánossá vált. 1RE, ha béta-karotinból származik egyenlő 10NE-vel. Eddig egyszerű lenne és emiatt nem tévedés, amit e termék címkéjén olvashatunk. A képet árnyalja az a hazai rendelet, ami előírja a kereskedőknek, hogy a termékben található hatóanyagot súlyban is fel kell tüntetni a dobozon és a polcon (esetünkben a weblapon). Emiatt olvasható feljebb, hogy 15mg bétakarotin van egy kapszulában. A RE átváltása súlyra igen egyszerű. 1RE ehgyenlő 6 mikrogramm (a gramm milliomod része).

Hatóanyagok 1 gélkapszulában:
Egy adag mérete: 1 gélkapszula
Adagok Száma: 100
Adagonként tartalmaz DV %
Béta-Karotin 25000 NE-2500 mcgRE **%     

Összetevők: szójababolaj, zselatin (kapszulahéj), nedvesítőszer; glicerin, béta-karotin, víz, fényezőanyag; sárga méhviasz.

Napi ajánlott mennyiség: 1 gélkapszula étkezés közben

Figyelmeztetések:

Az ajánlott adagot ne lépje túl! Kisgyermek elől elzárva tartandó. A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Száraz, hűvös helyen tartandó!

Gyártó/Forgalmazó: Vitaking Kft.
Származási hely: USA.

Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett időpontig (hónap/év)

NETTÓ TÖMEG: 24,5 GRAMM

Vélemények

Egyelőre nincs vásárlói vélemény.

Írd meg véleményed

Vitaking Beta Carotene 25000 NE (100 gélkapszula)

Vitaking Beta Carotene 25000 NE (100 gélkapszula)

Az A vitamin elővitaminja a látás és a bőr védelmére.

30 hasonló termékek ugyanazon kategóriában: